Deze 8-daagse toer wordt georganiseerd in de week van zaterdag 1 september tot en met zaterdag 8 september 2018. Starten doen we vanuit Nederweert en we rijden maar liefst 8 prachtige dagtochten door de Belgische Ardennen, de Vogezen, de Jura, de Franse Alpen en de Vercors. We zullen vrijwel uitsluitend over secundaire en bochtenrijke trajecten gaan rijden door mooie natuurgebieden en over uitdagende stuurwegen met adembenemende uitzichten. ’s Avonds laten we ons verwennen in goede middenklasse hotels om na elke énerverende dagtocht onze ervaringen bij een goed glas wijn of bier uit te wisselen.

Schrijf je in voor deze tour

DAG 1 – ca. 310 km.

Dit is zaterdag 1 september. Vandaag rijden we naar de Belgische voerstreek voor een goede lunch en vervolgens door de Belgische Ardennen naar de Franse grens, waar we vlakbij Bouillon zullen overnachten in een leuk hotel aan de Semois.

DAG 2 – ca. 365 km.

We rijden Frankrijk in en via zuid-oostelijke richting door de Franse Ardennen. Bij Fribourg buigen we af naar het zuiden en rijden bij Saint-Die de Vogezen in. We sluiten deze rijdag af in Gérardmer, waar we aan het gelijknamige meer onze intrek nemen in een gezellig hotel.

DAG 3 – ca.340 km.

Vandaag gaan we ons na het ontbijt opmaken voor een schitterende rit door de zuidelijke Vogezen en door de Jura. Onderweg zullen we enkele verrassende pasjes rijden als voorproefje voor de serieuze bergpassen, die we later deze week gaan bedwingen. Vandaag eindigen we in een sfeervol hotel in Lamoura; midden in de Jura ter hoogte van het meer van Genève.

DAG 4 – ca. 338 km.

Vanuit Lamoura rijden we verderzuidwaarts en komen in een steeds hoger berggebied. Bij Albertville hebben we zicht op het Mont-Blanc bergmassief. We gaan o.a. over de Col de Méraillet en via Val d’Isere over de Col de l’Iséran. Voorbij Lac du Mont-Cénis rijden we Italië in en buigen bij Susa af door het Parco Naturale del Gran Bosco. Onze eindbestemming vandaag is Cesana (vlakbij Sestriere), waar we ons in een mooi hotel een Italiaanse maaltijd laten voorzetten en zullen overnachten.

DAG 5 – ca. 336 km.

Vandaag houden we de Italiaanse sfeer nog heel even vast en rijden bij Montgenèvre Frankrijk in. Dan zetten we koers naar het Lac de Serre Ponçon en we vervolgen onze weg naar het westen en gaan via Gap en Die de indrukwekkende Vercors in. Hier rijden we oa de spectaculaire Combe Laval en eindigen de dagrit in Autrans.

DAG 6 – ca. 350 km.

Vandaag rijden we vanuit Autrans met een boogje naar het noorden door de Vercors en steken vervolgens door naar de westelijke Jura. Onze volgende overnachting zal zijn in de stad Bésançon op de citadel. Hier zullen we in de directe omgeving van ons hotel een restaurant zoeken om te gaan eten.

DAG 7 – ca.360 km.

Deze rit begint verder noord-oostelijk via Lure en dan door de westelijke Vogezen. Vervolgens door naar Burbach en de noordelijke Vogezen. We eindigen deze dag in Sankt-Wendel, waar we de laatste overnachting van deze toer zullen hebben in een bijzonder hotel met een barok interieur.

DAG 8 – ca. 350 km.

Vandaag maken we er een mooie afsluiter van en rijden noordelijk door het Moesel- en Eifel gebied. In de buurt van Hönningen pakken we nog een restaurantje om te lunchen en vervolgen onze weg door de noordelijke Eifel om bij Roermond weer in Nederland terug te komen.

ALGEMENE INFO

Deze toer is bij voorkeur geschikt voor ervaren rijders. De trajecten zijn dusdanig gekozen, dat u onderweg tijd genoeg heeft om af en toe te stoppen voor foto’s en het nuttigen van een drankje enz. Houd wel de eindtijd in de gaten en probeer niet later dan 19.00 in het hotel aan te komen waar we ca. 19.30 aan tafel zullen gaan voor het diner. Voor deze toer is plaats voor maximaal 18 personen. Iedereen met Garmin navigatie kan de routes op eigen gelegenheid en tempo rijden of met een aantal vrienden/ bekenden een rijgroepje vormen. Frans Hulsebosch zal een groep van max. 8 personen voorrijden. Diner en ontbijt doen we gezamenlijk, koffie en lunches onderweg kunnen (vrij te kiezen) op eigen gelegenheid worden gebruikt.

KOSTEN

De kosten bedragen € 775,- per persoon, uitgaande van gebruik 2-persoonskamer. Hiervoor krijgt u 6 x overnachting op basis van half-pension en 1 x overnachting op basis van logies-ontbijt (in Bésançon dineren we buiten het hotel op eigen kosten) in goede middenklasse hotels evenals de routes, welke in Basecamp (Garmin) worden aangeleverd en een leuke herinnering. Éénpersoonskamer  toeslag bedraagt € 140,- .

ALGEMENE REISTIPS                                      

Zorg er voor, dat uw motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben om deze reis (totale toerafstand ca. 3.000 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij u om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten.

Schrijf je vandaag nog in voor deze tour

Voor meer informatie over deze toer: frans@hulseboschmotortravel.nl of bel: +31-621845895.