Deze 8-daagse toer wordt georganiseerd  van zaterdag 25 mei tot en met zaterdag 1 juni 2019. Starten doen we vanuit Zevenaar en we rijden maar liefst 8 prachtige dagtochten door het Vöglerwald, de Harz, het Spreewald zuidelijk van Berlijn en vervolgens verder oostelijk door Polen langs een enorme hoeveelheid prachtige meren. We zullen vrijwel uitsluitend over secundaire en bochtenrijke trajecten gaan rijden door mooie natuurgebieden en over uitdagende stuurwegen met prachtige uitzichten. 
’s Avonds laten we ons verwennen in goede middenklasse hotels om na elke enerverende dagtocht onze ervaringen bij een goed glas wijn of bier uit te wisselen.

DAG1 – ca. 420 km.

Dit is zaterdag 25 mei. We beginnen met een stuk snelweg om het Ruhrgebied heen en gaan vervolgens op bochtenrijke secundaire wegen verder via de stadjes Beverungen en Uslar om bij Osterode de Harz in te rijden. Vervolgens langs Braunlage en Hasselfelde om vandaag te eindigen in het plaatsje Güntersberge, waar we zullen overnachten ineen gezellig hotel.

DAG2 – ca. 295 km.

We rijden vanuit Güntersberge verder in oostelijke richting en zetten via bochtenrijke wegenkoers naar het Spreewald, een prachtig bosrijk natuurgebied ten zuiden van Berlijn. Ten zuid-oosten van Berlijn hebben we onze 2e overnachting in een Best-Western hotel bij het plaatsje Lübbenau.

DAG 3 – ca. 390 km.

Vandaag gaan we ons nahet ontbijt opmaken voor een pittige rit door het merengebied van noord-westPolen. We rijden bij Frankfurt aan de Oder de grens met Polen over en laten ons verrassen door het bijzondere landschap en infrastructuur. We rijden onder andere langs het ‘Drawienski Park Narodowy’ en rijden door naar Szczecinek, waar we ons weer laten verwennen in een gezellig hotel.

DAG 4 – ca. 265 km.

Vanuit ons hotel rijden we langs de oevers van het Trzesiecko meer het stadje uit en verder naar het noord-oosten richting Baltische Zee. We rijden onder andere langs Miastko, Bytóv, Czestkowo en komen vervolgens in Gdynia, een badplaats aan de Baltische Zee. Hier stoppen we op een mooie plek voor koffie en rijden vervolgens het laatste stukje door naar Gdansk, waar we dichtbij het centrum een hotel hebben. Vanuit het hotel kunnen we naar het centrum wandelen en daar een leuk restaurant zoeken voor een goede maaltijd.

DAG 5 – ca. 285 km.

Vandaag rijden we vanuit Gdansk via een iets zuidelijker liggende route terug naar Szczecinek. We rijden nu via Wadysawa Sikorskiego en Koscierzyna en komen vervolgen door het Park Narodowy Bory Tuchoiskie, een bosrijk gebied met een aantal prachtig gelegen meren. Daarna rijden we via Bialy Bór door naar ons hotel in Szczecinek en hebben wellicht vóór het eten nog even tijd om naar de oever van het Trzesiecko meer te lopen.

DAG 6 – ca. 350 km.

Na het ontbijt starten we onze motoren om verder zuid-westelijk weer richting Duitsland te rijden. We doorkruisen vandaag de plaatsen Czaplinek, Drawno, Choszczno en Moczkowo om vervolgens bij Frankfurt a.d. Oder Duitsland in te rijden. We eindigen deze dag in ons hotel in Lübbenau om daar de belevenissen van vandaag door te nemen.

DAG 7 – ca. 290 km.

Deze rit begint vanuit het mooie Spreewald en we rijden onder andere via Torgau en Bad-Düben. Vervolgens rijden we via Hayn en Strassberg de Harz in en stoppen bij ons hotel in Güntersberge, waar we de laatste overnachting van deze reis hebben.

DAG 8 – ca. 420 km.

Vandaag maken we er een mooie afsluiter van en rijden nog een flink stuk dwars door het mooie Harz gebieden vervolgens door het Vöglerwald. Na de lunch gaan we deels via secundaire trajecten maar ook deels via de snelweg naar het westen, waar we bij Zevenaar weer Nederland in zullen rijden.

ALGEMENE INFO

Deze toer is bij voorkeur geschikt voor ervaren rijders. De trajecten zijn dusdanig gekozen, dat u onderweg tijd genoeg heeft om af en toe te stoppen voor foto’s en het nuttigen van een drankje enz. Houd wel de eindtijd in de gaten en probeer niet later dan 18.00 in het hotel aan te komen waar we ca. 19.30 aan tafel zullen gaan voor het diner. Voor deze toer is plaats voor maximaal 14 personen. Iedereen met Garmin navigatie kan de routes op eigen gelegenheid en tempo rijden of met een aantal vrienden/ bekenden een rijgroepje vormen. Frans Hulsebosch zal een groep van max. 7 personen voorrijden. Diner en ontbijt doen we gezamenlijk, koffie en lunches onderweg kunnen (vrij te kiezen) op eigen gelegenheid worden gebruikt.

KOSTEN

De kosten bedragen € 695,- per persoon, uitgaande van gebruik 2-persoonskamer. Hiervoor krijgt u 7 x overnachting op basis van half-pension in goede middenklasse hotels evenals de routes, welke in Basecamp (Garmin) worden aangeleverd en een leuke herinnering. Eénpersoonskamer  toeslag bedraagt € 135,- .                                                                                         

ALGEMENE REISTIPS

Zorg er voor, dat uw motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben om deze reis (totale toerafstand ca. 2.800 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij u om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten.

Schrijf je HIER in voor deze tour