Deze 8-daagse toer wordt georganiseerd in de week van zaterdag 5 september tot en met zaterdag 12 september 2020. Starten doen we vanuit Roosteren (Limburg) en we rijden maar liefst 8 prachtige dagtochten door het zuidelijke Westerwald, het Beierse Woud, Tsjechië, het Thüringerwald en het Sauerland. De routes zullen vrijwel uitsluitend over secundaire en bochtenrijke trajecten gaan, door mooie natuurgebieden en over uitdagende stuurwegen met adembe-nemende uitzichten. ’s Avonds laten we ons verwennen in goede middenklasse hotels om na elke enerverende dagtocht onze ervaringen bij een goed glas wijn of bier uit te wisselen.

Wanneer de grenzen met Tsjechië ook in september dicht blijven, maken we op dag 4 een extra rondrit in het Beierische Wald, op dag 5 een mooie route naar het Thüringerwald en op dag 7 een rondrit in het Thüringerwald.

DAG 1 – ca. 365 km.

Dit is een pittige rit maar qua tijd goed te doen. Vandaag koersen we via secundaire wegen naar het oosten en rijden bij Sittard Duitsland in. Bij Bergheim rijden we de A61 op om bij Bonn de Rijn over te steken. Vervolgens rijden we schitterende secundaire wegen door het zuidelijkeWesterwald om te eindigen bij Berg-Gasthof Eisenberg bij het plaatsje Raboldshausen.

DAG 2 – ca. 335 km.

Na het ontbijt vertrekken we in zuidelijke richting en rijden o.a. via een gedeelte van het Odenwald. Ook vandaag is het gemiddelde aantal bochten per kilometer hoog! Bij Osterburken buigen we af naar het oosten via Rothenburg om in het plaatsje Gebsattel onze 2e overnachtingsplaats in te richten in een gezellig hotel.

DAG 3 – ca.325 km.

Vandaag gaan we verder naar het oosten via Feuchtwangen en Ingolstadt en komen zo via Landshut en Deggendorf in het Bayerischer Wald. In deze prachtige groene en bosrijke omgeving gaan we voor onze 3e overnachting naar de plaats Zenting, waar we in een goed en motorvriendelijk hotel bivakkeren.

DAG 4 – ca. 275 km.

Vanuit Zenting rijden we verder naar het oosten en we gaan bij de plaats Philippsreuth de grens over Tsjechië in. Daar rijden we door het Národni parkSumava. Dit park grenst direct aan het Nationalpark Bayerischer Wald aan de andere kant van de grens in Duitsland. Daarna rijden we verder naar het noorden via Klatovy en Pilsen, waar we wellicht even in het centrum aan de rivier van een drankje kunnen genieten. Vervolgens rijden we het laatste traject vandaag naar de plaats Plasy, waar we 3 nachten in een speciaal en gezellig hotel zullen doorbrengen. Hierdoor kunnen we de volgende 2 dagtochten wat relaxter zonder (veel) bagage rijden.

DAG 5 – ca. 355 km.

Na het ontbijt maken we ons op voor een mooie rit naar het noorden. Daar rijden we een stuk door het Narodni park Ceske Svycarsko, alweer een prachtig natuurgebied. Zodra we in het park zijn aangekomen, kunnen we in die omgeving ook een restaurant voor de lunch vinden. Als we het park uitrijden, koersen we via een bochtige parallel route terug naar ons hotel in Plasy.

DAG 6 – ca. 240 km.

Vandaag rijden we vanuit Plasy oostwaarts en rijden door een relatief onbekend maar mooi natuurparkKrivoklatsko. We doen onder meer de plaatsjes Roztoky, Zbecno en Nizbor aan. Vervolgens rijden we geleidelijk het park uit en zetten koers naar Praag, waar we ongetwijfeld een leuke plek kunnen vinden om de lunch te gebruiken en desgewenst nog een beetje door de stad gaan kuieren. Daarna weer via een mooie route – ook weer door natuurpark Krivoklatsko – terug.                                                                                

DAG 7 – ca.395 km.

Vandaag starten we op tijd voor een pittige maar prachtige rit dwars door het Thüringerwald. We rijden bij de stad As Tsjechië weer uit en komen onder meer langs de plaatsen Brennersgrün en Neuhaus am Rennweg om vandaag te eindigen in Berg-Gasthof Eisenberg, waar we ook de 1e overnachting hadden.

DAG 8 – ca. 400 km.

Alweer de laatste dag en we rijden dwars door het prachtige Sauerland en langs de Biggesee om bij Boxmeer weer in Nederland terug te komen. De route eindigt bij Nijmegen (de laatste 140 km via de snelweg).

ALGEMENE INFO                                                                                                  Deze toer is bij voorkeur geschikt voor ervaren rijders. De trajecten zijn dusdanig gekozen, dat u onderweg tijd genoeg heeft om af en toe te stoppen voor foto’s en het nuttigen van een drankje enz. Houd wel de eindtijd in de gaten en probeer niet later dan 18.30 in het hotel aan te komen waar we ca. 19.30 aan tafel zullen gaan voor het diner. Voor deze toer is plaats voor maximaal 22 personen. Iedereen met GPX- navigatie kan de routes op eigen gelegenheid en tempo rijden of met een aantal vrienden/bekenden een rijgroepje vormen. Frans Hulsebosch zal een groep van max. 8 personen voorrijden. Diner en ontbijt doen we gezamenlijk, koffie en lunches onderweg kunnen (vrij te kiezen) op eigen gelegenheid worden gebruikt.

KOSTEN   
De kosten bedragen € 675,- per persoon, uitgaande van gebruik 2-persoonskamer. Hiervoor krijgt u 7 x overnachting op basis van half-pension in goede middenklasse hotels evenals de routes, welke in GPX-format (gemaakt in Garmin Basecamp) zullen worden aangeleverd en een leuke herinnering. Eénpersoonskamertoeslag bedraagt € 100,- .

ALGEMENEREISTIPS
Zorg er voor, dat uw motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben om deze reis (totale toerafstand ca. 3.000 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij u om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten.

Schrijf je vandaag nog in voor deze tour

Voor meer informatie over deze toer: frans@hulseboschmotortravel.nl of bel: +31-621845895.