Deze 8-daagse toer wordt georganiseerd in de week van zaterdag 2 september tot en met zaterdag 9 september 2023. Starten doen we vanuit Zevenaar en we rijden maar liefst 7 prachtige dagtochten door de Harz, het Ertzgebergte en het Reuzengebergte. Verder hebben we 2 overnachtingen in Praag met een ‘rustdag’ in Praag. Terug rijden we via het Bayerische Wald, Thüringerwald, hoekje Sauerland en het Westerwald. We komen bij Venlo weer Nederland in. De routes zullen vrijwel uitsluitend over secundaire en bochtenrijke trajecten gaan, door mooie natuurgebieden en over uitdagende stuurwegen met adembenemende uitzichten. ’s Avonds laten we ons verwennen in goede hotels (wat luxer dan gebruikelijk) om na elke enerverende dagtocht onze ervaringen bij een goed glas wijn of bier uit te wisselen.


DAG 1 – ca. 375 km.

Dit is een pittige rit maar qua tijd goed te doen. Vandaag koersen we via secundaire wegen naar het oosten en rijden bij Oeding Duitsland in. Vervolgens rijden we onder andere via Paderborn, Beverungen en Uslar over schitterende secundaire wegen naar de zuidelijke Harz om te eindigen in een fijn hotel in de plaats Herzberg.

DAG 2 – ca. 335 km.

Na het ontbijt vertrekken we in zuid-oostelijke richting en rijden eerst nog een stukje door de zuidelijke Harz. Vervolgens door naar het Erzgebergte en we rijden onder de stad Chemnitz langs door naar de Tsjechische grens. We overnachten in de plaats Most (Tsjechië) in een luxe hotel.

DAG 3 – ca.325 km.

Vandaag na het ontbijt beginnen we met een stukje naar het noorden; we pikken een gedeelte van het nationale park Sachsische Schweiz en Boheems Zwitserland mee en rijden dan verder naar het oosten tot in het Reuzengebergte, waar we midden in het berggebied alweer in een lekker luxe hotel overnachten.

DAG 4 – ca. 275 km. 

Vanuit  ons hotel blijven we nog even rondrijden in het mooie Reuzengebergte en gaan van lieverlee richting zuid-west via mooie secun-daire bochtige wegen naar de prachtige hoofdstad Praag, waar we 2 overnachtingen zullen hebben in  alweer een luxueus hotel vlakbij de rivier de Moldau en de Hlávka brug.

DAG 5 – ‘Rustdag’ / Praag stadswandeling.

Na het ontbijt maken we ons op voor een dagje kuieren door Praag en daar wat highlights en bekende toeristische plekken in het oude centrum bekijken. Wellicht maken we tevens een stadstoertje met openbaar vervoer.

DAG 6 – ca. 325 km.

Vandaag starten we na een verkwikkend ontbijt weer met goede moed op de motor voor alweer een mooie dagroute. We rijden richting zuid-west om bij de grens met Duitsland nog een gedeelte van het nationale park Sumava / Bayerische Wald ‘mee te nemen’. In Duitsland rijden we vervolgens via Fürth im Wald, Schönthal en Stieglhäuser om te eindigen in de plaats Weiden (Oberpfalz).


DAG 7 – ca. 375 km.

Vandaag starten we na het ontbijt voor een flinke rit. Het eerste stuk gaat door de Oberpfalz. Vervolgens rijden we door het Thüringerwald en komen onder meer langs de plaatsen Creussen, Bad Neustadt en Gersfeld. Vervolgens via Fulda en Marburg naar Bad-Laasphe in het westelijke deel van het Sauerland, waar we onze laatste overnachting van deze reis zullen hebben.

DAG 8 – ca. 315 km.

Alweer de laatste dag en we verlaten geleidelijk het westelijke deel van het Sauerland en rijden vervolgens dwars door het prachtige Westerwald. Lunchen kunnen we vandaag in Königswinter aan de oever van de Rijn. Daarna steken we met de veerpont de Rijn over en rijden dan nog ca. 20 km secundair naar de snelweg A61. De route eindigt bij Venlo (de laatste 120 km via de snelweg).


ALGEMENE INFO
Deze toer is bij voorkeur geschikt voor ervaren rijders. De trajecten zijn dusdanig gekozen, dat je onderweg tijd genoeg hebt om af en toe te stoppen voor foto’s en het nuttigen van een drankje enz. Houd wel de eindtijd in de gaten en probeer niet later dan 18.30 in het hotel aan te komen waar we ca. 19.30 aan tafel zullen gaan voor het diner. Voor deze toer is plaats voor maximaal 18 personen. Iedereen met GPX- navigatie kan de routes op eigen gelegenheid en tempo rijden of met een aantal vrienden/bekenden een rijgroepje vormen. Frans Hulsebosch zal een groep van max. 8 personen voorrijden. Diner en ontbijt doen we gezamenlijk, koffie en lunches onderweg kunnen (vrij te kiezen) op eigen gelegenheid worden gebruikt.

KOSTEN      De kosten bedragen € 895,- per persoon, uitgaande van gebruik 2-persoonskamer. Hiervoor krijgt u 7 x overnachting op basis van half-pension in zeer goede  hotels evenals de routes, welke in GPX-format (gemaakt in Garmin Basecamp) zullen worden aangeleverd en een leuke herinnering. Eénpersoonskamertoeslag bedraagt € 160,-


ALGEMENE REISTIPS
Zorg er voor, dat uw motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben om deze reis (totale toerafstand ca. 2.800 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij u om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten. Klik HIER om in te schrijven.

Schrijf je vandaag nog in voor deze tour