Deze 9-daagse toer wordt georganiseerd in de week van zaterdag 17 september tot en met zondag 25 september 2022. Starten doen we vanuit Nederweert en we rijden maar liefst 9 prachtige dagtochten door het Saarland, de Vogezen, de Jura en vervolgens door Zwitserland naar het Italiaanse merengebied. We zullen vrijwel uitsluitend over secundaire en bochtenrijke trajecten gaan rijden door mooie natuurgebieden en over uitdagende stuurwegen met adembenemende uitzichten. ’s Avonds laten we ons verwennen in goede middenklasse hotels om na elke énerverende dagtocht onze ervaringen bij een goed glas wijn of bier uit te wisselen.


DAG 1 – ca. 330 km.

Dit is zaterdag 17 september. Vandaag rijden we  door het Eifel- en Moezelgebied en langs Trier naar het Saarland, waar we in de buurt van Saarbrücken, in Schwalbach onze 1e overnachting zullen hebben in een leuk en motor-vriendelijk hotel.

DAG 2 – ca. 280 km.

We rijden na ons ontbijt al vrij snel Frankrijk in en daar eerst door het Parc Nationale de Lorraine. Vervolgens verder zuidwaarts en we komen dan in het gebied Vogezen, waar de bochten en de bergen al wat serieuzere vormen gaan aannemen. Na een ontelbaar aantal spannende bochten en de nodige cols eindigen we deze dag in Thann, waar we ons weer lekker laten verwennen voordat we aan onze nachtrust beginnen.

DAG 3 – ca.275 km.

Vandaag gaan we ons na het ontbijt opmaken voor een schitterende rit door de zuidelijke Vogezen en door de Jura. Een gedeelte van deze route zal al door Zwitserland voeren. Onderweg zullen we enkele verrassende pasjes rijden als voorproefje voor de serieuze bergpassen, die we later deze week gaan bedwingen. Vandaag eindigen we in een sfeervol hotel in Métabief; midden in de Jura ter hoogte van de zuidkant van het meer van Neuchâtel op Frans grondgebied.

DAG 4 – ca. 350 km. 

Vandaag hebben we een pittig dagtraject voor de wielen dus we vertrekken op tijd! Vanuit Métabief rijden we oostwaarts en komen al vrij snel bij de grens met Zwitserland. Deze dagroute leidt ons onder meer langs de Thunersee en de Brienzersee. Vervolgens gaan we iets meer naar het zuidoosten en bedwingen we de Grimselpas. We eindigen deze dag bij Domodossola waar we ons een Italiaanse maaltijd laten voorzetten en zullen overnachten.

DAG 5 – ca. 200 km.

Vandaag blijven we in Italiaanse sferen en rijden onder meer via Malesco naar Cannabio aan het Lago Maggiore. Dan langs de oevers van het meer zuidwaarts en om de zuidpunt van Lago Maggiore heen. Deze dag eindigen we in Porto Ceresio aan het Lago di Lugano.

DAG 6 – ca. 205 km.

Vandaag rijden we alweer een prachtige en niet te lange route om het Lago di Como heen; via Como, Canzo en Lecco. Daarna noordwaarts komen we door Mandello delLario, waar we wellicht een lunchplek kunnen vinden. We eindigen deze dag in Chiavenna, waar we zullen overnachten.


DAG 7 – ca.290 km.

Deze rit leidt ons hoofdzakelijk door Zwitserland en we beginnen meteen met een serieuze bergpas: de prachtige Splügenpas met een hoogte van 2114 meter! Vervolgens rijden we een relatief makkelijk te rijden traject (uiteraard met voldoende bochten!) via onder andere Landquart en de Walensee om bij Schaffhausen Duitsland in te rijden. Iets verderop in het plaatsje Weizen staat ons hotel voor vandaag.

DAG 8 – ca. 310 km.

Na het ontbijt starten we onze stalen rossen weer op voor een mooie rit door het Zwarte Woud, een stukje noordelijke Vogezen en het Saarland. We rijden o.a. langs Sankt-Georgen en door Bitche. De route van vandaag eindigt in Sankt Wendel, waar we zullen worden onthaald met een goede maaltijd en een comfortabel bed.

DAG 9 – ca. 320 km.

Vandaag maken we er een mooie afsluiter van en rijden noordelijk door het Moezel- en Eifel gebied. Wellicht in Traben-Trarbach koffie met uitzicht op de Moezel. Halverwege de dag pakken we onderweg nog een restaurantje om te lunchen en vervolgen onze weg door de noordelijke Eifel om bij Roermond weer in Nederland terug te komen. De route eindigt ter hoogte van Nederweert bij de afslag Meiberg langs de A2.


ALGEMENE INFO
Deze toer is bij voorkeur geschikt voor ervaren rijders. De trajecten zijn dusdanig gekozen, dat u onderweg tijd genoeg heeft om af en toe te stoppen voor foto’s en het nuttigen van een drankje enz. Houd wel de eindtijd in de gaten en probeer niet later dan 19.00 in het hotel aan te komen waar we ca. 19.30 aan tafel zullen gaan voor het diner. Voor deze toer is plaats voor maximaal 18 personen. Iedereen met Garmin navigatie kan de routes op eigen gelegenheid en tempo rijden of met een aantal vrienden/ bekenden een rijgroepje vormen. Frans Hulsebosch zal een groep van max. 8 personen voorrijden. Diner en ontbijt doen we gezamenlijk. Koffie en lunches onderweg kunnen (vrij te kiezen) op eigen gelegenheid worden gebruikt.

KOSTEN      De kosten bedragen € 895,- per persoon, uitgaande van gebruik van een 2-persoonskamer. Hiervoor krijgt u 8 x overnachting op basis van halfpension in goede middenklasse hotels evenals de routes, welke als GPX-bestanden Tracks (Garmin) worden aangeleverd en een leuke herinnering. Toeslag voor gebruik éénpersoonskamer bedraagt € 160,- .       


ALGEMENE REISTIPS
Zorg er voor, dat uw motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben om deze reis (totale toerafstand ca. 2.800 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij u om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten.

Schrijf je vandaag nog in voor deze tour