Deze prachtige gevariëerde 10-daagse toer is van vrijdag 6 september tot en met zondag 15 september 2024. Starten doen we vanuit Breda en we rijden maar liefst 10 prachtige dagtochten. We beginnen de eerste dag met een stuk snelweg om in Lille te komen. Daar gaan we secundair rijden, parallel aan de Atlantische kust naar het zuidwesten. Vanaf Biarritz rijden we dwars over de Pyreneën Spanje in en verblijven 3 nachten midden in het prachtige Picos gebergte. De terugroute gaat via Limoges en Auxerre door de Champagne en andere mooie gebieden. Op de laatste dag komen we laat in de middag bij Maastricht weer in Nederland en kan ieder weer naar huis. Dit wordt een toer door mooie en gevariëerde natuurgebieden en over uitdagende stuurwegen met adembenemende uitzichten. ’s Avonds laten we ons verwennen in goede hotels om na elke enerverende dagtocht onze ervaringen bij een goed glas wijn of bier uit te wisselen.


DAG 1 – ca. 470 km.
Na een lekkere kop koffie in Breda starten we de motoren. Vanuit Lille koersen we in zuid-westelijke richting naar het
mooie Normandië. Iets onder Rouen in het stadje Berney hebben we onze eerste overnachting in een gezellig en
prachtig gelegen hotel.

DAG 2 – ca. 380 km.
Na het ontbijt vertrekken we naar het zuiden richting Le Mans en Saumur. Vandaag rijden we uitsluitend secundair en
wordt het genieten van de omgeving en van de bochtenrijke route. We eindigen deze dag in de stad Niort, waar we een
overnachting hebben in een leuk hotel in het centrum van de stad.

DAG 3 – ca. 430 km.
We rijden vandaag via Saintes naar de monding van de Gironde en vervolgens naar Bordeaux en door Les Landes de
Gascogne. Vanaf Saugnat-Et-Muret rijden we nog een stuk

DAG 4 – ca. 360 km.
Vanuit Irun rijden we langs Bilbao en Santander verder Spanje in en we zien de omgeving steeds ruiger worden Onderweg nog een klein stukje bochtige snelweg en dan via een serieus bochtenparadijs naar ons hotel in Ojedo. Hier verblijven we 3 nachten dus de komende 2 dagen lekker zonder bagage rijden.

Dag 5 – ca. 260 km.
Na het ontbijt maken we ons op voor een 1e mooie rondrit door het hart van Nationaal Park Picos de Europa ‘met de wijzers van de klok mee’.  Bij Llanes genieten we even van de Cantabrische Zee. Camera mee vandaag!

Dag 6 – ca. 285 km.
Vandaag doen we een rondrit in de Picos linksom en naar nieuwe fotogenieke plekken en authentieke dorpjes. Onder andere door Cabrales, Avin, Mestas de Con, Orlé en Bezanes. En nog véle andere!

Dag 7 – ca. 380 km.
Vandaag rijden we een mooie alternatieve dagrit terug naar Irun, waar we een overnachting zullen hebben in het hotel waar we eerder waren.

Dag 8 – ca. 480 km.
Van Irun naar Limoges leggen we vandaag de nadruk op mooie secundaire trajecten met een goed bochtengehalte. Snelwegkilometers zorgen ervoor, dat we op tijd in ons hotel zijn.

Dag 9 – ca. 400 km.
Over secundaire wegen rijden we vandaag door mooie gebieden naar de beste wijnstreken van Frankrijk en we overnachten aan het eind van de dag in het stadje Chablis in een mooi en goed hotel.

Dag 10 – ca. 460 km.
De laatste dag van deze toer rijden we met een hoog bochten-gemiddelde naar Luxemburg en via de Belgische Ardennen komen we bij Maastricht weer in Nederland terug. Daar vandaan rijdt iedereen weer met een voldaan gevoel naar huis.


ALGEMENE INFO
Deze toer is bij voorkeur geschikt voor ervaren rijders. De trajecten zijn dusdanig gekozen, dat je onderweg tijd genoeg hebt om af en toe te stoppen voor foto’s en het nuttigen van een drankje. Houd wel de eindtijd in de gaten en probeer niet later dan 18.30 in het hotel aan te komen. We gaan ongeveer 19.30 aan tafel gaan voor het diner. Voor deze toer is plaats voor maximaal 18 personen. Iedereen met GPX- navigatie kan de routes op eigen gelegenheid en tempo rijden of met vrienden/bekenden een rijgroepje vormen. Frans Hulsebosch zal een groep van max. 8 personen voorrijden. Diner en ontbijt doen we gezamenlijk, koffie en lunches onderweg kunnen (vrij te kiezen) op eigen gelegenheid worden gebruikt.

KOSTEN
De kosten bedragen € 875,- per persoon, uitgaande van gebruik 2-persoonskamer. Hiervoor krijg je 6 x overnachting op basis van logies/ontbijt en 3 x overnachting op basis van halfpension in goede middenklasse hotels. De routes zullen in GPX-format worden aangeleverd evenals een leuke herinnering. Eénpersoonskamer toeslag bedraagt € 350,- Houd er dus rekening mee, dat er nog op 6 locaties dinerkosten bijkomen!

ALGEMENE REISTIPS
Zorg er voor, dat je motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben, om deze reis (totale toerafstand ca. 4.000 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij je om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Schrijf je vandaag nog in voor deze tour