Deze 8-daagse toer wordt georganiseerd in de week van zaterdag 4 september tot en met zaterdag 11 september 2021. Starten doen we vanuit Stein (Limburg) en we rijden maar liefst 8 prachtige dagtochten door Ardennen, het Zwarte Woud, de Allgäu, Oostenrijk, de zuidelijke Dolomieten en de Pfalz. De routes zullen vrijwel uitsluitend over secundaire en bochtenrijke trajecten gaan, door mooie natuurgebieden en over uitdagende stuur-wegen met adembenemende uitzichten. ’s Avonds laten we ons verwennen in goede middenklasse hotels om na elke enerverende dagtocht onze ervaringen bij een goed glas wijn of bier uit te wisselen.


DAG 1 – ca. 470 km.

Dit is qua afstand een pittige rit, maar qua tijd goed te doen, aangezien er een paar stukjes snelweg in zitten. Vandaag koersen we naar het zuiden via secundaire wegen om bij La Planck België in te rijden. Bij Verviers rijden we de E42 op tot bij Sankt-Vith. Daar gaan we secundair rijden en zakken verder af naar het zuidoosten langs Trier. Verderop bij Nonnweiler pakken we nog een stukje van de A62 en bij Pirmasens verlaten we de snelweg en blijven nu lekker secundair rijden. Eerst naar Baden-Baden en dan de Schwarzwalder Hochstrasse naar Freudenstadt.  In Lossburg staat ons hotel voor de eerste overnachting van deze reis.

DAG 2 – ca. 360 km.

Na het ontbijt vertrekken we in oostelijke richting en genieten nog even van het prachtige Zwarte Woud. Van lieverlee buigen we wat af naar zuidoostelijke richting en komen in de Allgäu terecht. De Allgäu kenmerkt zich door imposante bergtoppen en prachtige meerlandschappen. Voorbij Sonthofen rijden we over de Oberjoch pasen volgen weg nr 308 naar Weissenbach – Oostenrijk. Verderop staat ook het Hahntenjoch op hetprogramma! Vanaf Imst rijden we dan naar See voor onze 2e en 3e overnachting in een gezellig hotel.

DAG 3 – ca. 220 km.

Vandaag rijden we een schitterende rondrit, beginnend met de Silvretta pas, waarbij we een paar fotogenieke ‘ommetjes’ zullen maken naast de doorgaande weg. Via Bludenz en Ludesch volgen we een prachtige route om via Au, Warth en Lech naar Stuben te rijden. Daarvandaan rijden we pal oostelijk naar Pettneu en vervolgens via Pians weer terug naar See.

DAG 4 – ca. 290 km.

Vanuit See rijden we langs Imst naar het mooie Oetztal en zetten dan koers naar de Timmelsjoch en door naar San Leonardo in Passiria. Vervolgens rijden we via de Passo Giovo naar Vipiteno. Dan de SS12 in zuidelijke richting en voor Chiusa rijden we linksaf de SS242dir op naar Selva di Val Gardena. Daar toont zich het wilde en bizarre karakter van de Dolomieten. We bedwingen de Passo Gardena en komen uit in Alleghe, waar we ons hotel vinden voor de volgende 2 nachten.


DAG 5 – ca. 220 km.

Na het ontbijt maken we ons op voor een mooie rondrit naar het zuiden. Typisch voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering. We starten met de Passo Staulanza en rijden naar Longarone. Daar rechts naar het zuiden en via een paar prachtige bergmeren naar Tovena, waar we naar de Passo Mt. Boldo rijden. Daarna pakken dan nog een stuk Passo Cereda mee. We eindigen weer bij ons hotel in Alleghe .


DAG 6 – ca. 310 km.

Vandaag zien we de hoogste top van de Dolomieten: de Marmolada, een berg van 3.343 meter hoog! Via de Passo Fedaia en de Passo di Carezza naar Bolzano, vervolgens de Passo de Pennes en naar Vipiteno. Daarvandaan de oude Brennerpas en bij Innsbruck de B171 op tot Zirl; dan de B177 naar Mittenwald, langs de Walchensee en via de Alte Kesselbergstrasse naar de Kochelsee om vandaag te eindigen in Egling.                                                                                 

DAG 7 – ca.335 km.

Vandaag starten we na het ontbijt voor een mooie dagrit naar het westen. Door de Allgäu en het Zwarte Woud. Ook deze route bevat een enorm hoog bochtengehalte! We rijden onder meer langs Eching, Laupheim, Bisingen, Oberndorf, Schömberg en eindigen deze dag in Lossburg, waar we ook de 1e overnachting hadden.

DAG 8 – ca. 480 km.

Alweer de laatste dag maar weer één om van te genieten! We rijden dwars door het prachtige Zwarte Woud en door de Pfalz, langseen mooie en oude toeristische route. We volgen een groot gedeelte van de bochtenrijke B48 en vervolgens toeren we langs Hochstätten en Rüdesheim. Bij Boppard gaan de A61 op om bij Venlo weer in Nederland terug te komen. De route eindigt in Venlo (de laatste 175 km via de snelweg).

ALGEMENE INFO
Deze toer is bij voorkeur geschikt voor enigszins ervaren rijders. De trajecten zijn dusdanig gekozen, dat je onderweg tijd genoeg hebt om af en toe te stoppen voor foto’s en het nuttigen van een drankje. Houd wel de eindtijd in de gaten en probeer niet later dan 18.30 in het hotel aan te komen. We gaan ongeveer 19.30 aan tafel zullen gaan voor het diner. Voor deze toer is plaats voor maximaal 20 personen. Iedereen met GPX- navigatie kan de routes op eigen gelegenheid en tempo rijden of met  vrienden/bekenden een rijgroepje vormen. Frans Hulsebosch zal een groep van max. 8 personen voorrijden. Diner en ontbijt doen we gezamenlijk, koffie en lunches onderweg kunnen (vrij te kiezen) op eigen gelegenheid worden gebruikt.

KOSTEN   
De kosten bedragen € 790,- per persoon, uitgaande van gebruik 2-persoonskamer. Hiervoor krijg je 7 x over-nachting op basis van halfpension in goede middenklasse hotels evenals de routes, die in GPX-format zullen worden aangeleverd en een leuke herinnering. Eénpersoonskamer toeslag bedraagt € 150,- .


ALGEMENE REISTIPS
Zorg er voor, dat je motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben, om deze reis (totale toerafstand ca. 3.000 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij je om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten.

Schrijf je vandaag nog in voor deze tour