Deze 8-daagse toer wordt georganiseerd  van zaterdag 18 mei tot en met zaterdag 25 mei 2024. Starten doen we vroeg in de avond vanuit Hoek van Holland, waar we uiterlijk 20.30 inschepen op de nachtboot naar Harwich.  De volgende ochtend staan we lekker op tijd aan wal in Harwich en rijden dwars door Engeland naar het westen en verblijven dan in Wales vlakbij Hereford 4 nachten in een goed hotel. Daarvandaan rijden we vervolgens 3 schitterende dagtochten door de diverse gebieden van Wales. Uiteraard uitsluitend over secundaire en bochtenrijke trajecten. Donderdagochtend pakken we onze bagage weer op en rijden zuidwaarts om o.a. door het New Forest en South Downes National Park te rijden. We overnachten dan iets ten noorden van Portsmouth in een typisch Engels hotel. Vrijdag rijden we verder naar het oosten en vervolgens om Londen heen, door richting Harwich waar we onze laatste overnachting zullen hebben. Zaterdagochtend vroeg uit de veren om dan weer in te schepen op de ferry terug naar Hoek van Holland.

DAG 1 – ?? km.

Dit is zaterdag 18 mei. Zoals gezegd vertrekken we ’s-avonds vanuit Hoek van Holland met de veerboot van Stena-Line naar Harwich. Ongeveer 19.30 spreken we af in een café in de buurt voor koffie of een andere versnapering. Eenmaal op de boot kunnen we nog een drankje en een snack gebruiken voordat we in 2-persoonshutten gaan pitten.

DAG 2 – ca. 345 km.

Nadat we op de boot een vroeg ontbijt hebben genoten, gaan we in Harwich aan wal en rijden we via mooie secundaire trajecten naar het westen. We rijden onder meer langs Sudbury, Milton-Keynes en Buckingham. Vervolgens door via Chipping-Norton en Gloucester om uiteindelijk uit te komen iets zuidelijk van Hereford, waar we 4 nachten in een comfortabel hotel zullen doorbrengen.

DAG 3 – ca. 340 km.

Vandaag gaan we ons na het ontbijt opmaken voor een nadere kennismaking met het zuidelijke gedeelte van het prachtige Wales. We rijden onder meer door Cardiff en volgen daarna even de kustlijn van het Kanaal van Bristol en de Keltische Zee. Daarna via Swansea naar Ammanford, waar we het Nationaal Park Brecon Beacons inrijden. Hier krijgen we een geweldige indruk van de fantastische omgeving! Via Crickhowel en Pontrilas rijden we dan terug naar ons hotel.

 DAG 4 – ca. 360 km.                                                                                                                                                             Na het ontbijt maken we ons op voor een verdere verkenning van Wales; vandaag gaan we het noordelijke deel met een uitgebreid bezoek vereren. We beginnen noordwestelijk via Kington, Knighton en Newtown. Vervolgens buigen we meer naar het westen om bij Machynlleth het National Park Snowdonia in te rijden. Bij het kustplaatsje Tywyn buigen we rechtsaf in oostelijke richting en rijden o.a. langs het idyllische Tal I Lyn Lake en vervolgens via Clun, Walford en Stretford terug naar ons hotel.

DAG 5 – ca. 335 km.

Vandaag wordt de 3e dag door Wales en we gaan nu het middengedeelte doorkruisen. We beginnen met een westelijke koers en pakken dan nog een noordelijk stuk van de Brecon Beacons mee, en verder via Lampeter naar de kustplaats Aberaeron. Daarna buigen we weer snel naar rechts om weer dwars door de binnenlanden te gaan rijden. We komen voorlopig waarschijnlijk weinig ander verkeer tegen en rijden via Llangwyryfon, Crosswood en New Cross. Vervolgens via Llangurig, New Radnor en Almely terug naar Hereford en ons hotel, waar we onze 4e en laatste overnachting zullen hebben.

DAG 6 – ca. 280 km.

Na het ontbijt pakken we onze bagage weer op de stalen rossen en rijden naar de zuidelijke rand van Engeland. Eerst pal zuid via Bristol en dan via landelijke secundaire wegen verder naar en door het Nationaal Park New Forest. Vervolgens door Southampton en dan duiken we het South Downs National Park in. Aan het eind van de middag hebben we hier een overnachting in een fijn hotel.                                                                                 

DAG 7 – ca. 290 km.

Onze laatste dagrit in het Verenigd Koninkrijk! Deze rit begint oostwaarts richting Brighton en iets verder bij Lewes gaan we schuin naar het noorden en rijden met een boogje om Londen heen. Vervolgens rijden we via secundaire wegen door naar totdat we Harwich tot op een kilometer of 30 zijn genaderd en daar hebben we de laatste overnachting in een fijn hotel in Colchester.

DAG 8 – ca. 30 km + ?? in NL.

Vandaag vroeg uit de veren om op tijd bij de kade in Harwich te zijn om in te schepen. De boot vertrekt stipt om 09.00 uur en uiterlijk een uurtje eerder moeten we ons melden! Na een prachtige week met veel indrukken kunnen we een krap dagje bijkomen op de boot; hopelijk met goed weer zodat we ook op het dek kunnen verpozen. Einde middag meren we weer aan in Hoek van Holland en kan iedereen weer met een goed gevoel huiswaarts!!

KOSTEN

De kosten bedragen € 1.195,- per persoon, uitgaande van gebruik 2-persoonskamer. Hiervoor krijgt u de retour boot-overtocht met ontbijt op de heenreis, 6 x overnachting op basis van half-pension in goede middenklasse hotels evenals de routes, welke als Tracks GPX-bestanden (gemaakt in Garmin Basecamp ) worden aangeleverd en een leuke herinnering. Toeslag voor een éénpersoonskamer (niet op de boot) bedraagt € 290,-             

ALGEMENE REISTIPS

Zorg er voor, dat uw motorfiets technisch 100% in orde is en dat de banden voldoende profiel hebben om deze reis (totale toerafstand ca. 2.500 kilometer) uit te rijden. Controleer ook de remblokken op voldoende dikte en de werking van de verlichting. Verder adviseren wij u om een goede reisverzekering en desgewenst een annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor een inschrijfformulier of meer informatie mail naar: frans@hulseboschmotortravel.nl  of bel: +31-621845895.